Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Barbunja ``të thekura``

Përbërësit:

  • 500 gr Barbunja
  • 100 gr Thërrime buke
  • 2 luge Gjellë vaj ulliri
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 100 gr Miell
  • 2 Vezë
  • 4 Lugë gjelle qumësht

Përgatitja:

Ngroheni furrën në 250°. Vendosni një leter gatimi të madhe për pjekje në një tepsi të cekët.

Në një pjatë të cekët hidhni miellin.

Në një tas të madh të cekët, kombinoni thërrimet e bukës dhe vajin e ullirit dhe trazojeni deri sa të kombinohen në mënyrë të barabartë. Hidhni kripë dhe piper.

 Në një tas tjeter të cekët, trazoni  së bashku vezët dhe qumështin.

Lani dhe thani barbunjat dhe shytini ne miell, më pas futini në tasin me vezë dhe në fund në tasin me thërrimet e bukës.

Pasi ti keni kaluar barbunjat në të tre përbërësit kryesor shtrojini në tepsinë që keni pregatitur pak më parë një nga një dhe futini në furrë për 25 minuta.

Pasi të jenë pjekur barbunjat do të jenë gati për tu konsumuar sygjerojme ti konumoni me salcë kosi si shoqeruese ose salce domatesh te pregatitur vete ne shtepi.