Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Fazan ne Furrë

Përbërësit:

  • 50g gjalpë                                                                 
  • 2 fazan, i pastrojmë
  • 100g proshutë
  • 1 qepë, e prerë
  • 1 selino shkop, i perë
  • 4 gjethe dafine, të prerë
  • 2 mollë, te coptuara
  • 500ml, lëng molle
  • 300ml, lëng pule
  • 1 lakër, prerë imët
  • 100ml qumësht panda
  • pure patate

 

Përgatitja:

1)  Ngrohim furrën në 190C. Shkrijmë gjalpin në një tigan të madhë jo-ngjitës. I hedhim kripë fazanit. E heqim nga tigani dhe lëmë me një anë.

2)  Shtoni proshutë, qepë, selino dhe dafinë në tigan dhe i skuqim për 10 minuta deri sa qepët  te jenë zbutur dhe proshuta të jetë skuqur.

3)  E kthejmë fazanin në tigan dhe shtojmë mollë. Hidhi lëng molle dhe lëng  pule dhe i japim nje valë, e mbulojmë me një kapak dhe e pjekim në furrë për 25 minuta deri sa fazani te jetë gatuar.

4)  Heqim fazanin nga tigani dhe e mbajmë ngrohtë. Tiganin e vëmë mbi sobë në temperaturë të lartë. E lëmë lëngun të avullojë deri në gjysëm dhe i shtojmë lakrën, e mbulojmë me një kapak dhe e gatuajmë për 3 minuta. Shtoni qumësht panda, hidhni erëzat, dhe vazhdoni gatimin për 1 minutë më shumë. Shërbejmë fazanin duke i shtuar lart përzierjen me lakër dhe pak pure patate.

BLINI TE GJITHA PRODUKTET QE JU NEVOJITEN PER KETE RECETE