Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Fileto Vici me Dardhe dhe Geshtenja Turshi.

Perberesit:

  • Vaj Ulliri
  • 800 gr Fileto Vici
  • Ginger, i Prer Holle
  • Spec Djeges
  • 150 ml Uthull
  • 3 Luge te Medha Sheqer
  • 3-4 Dardha te Vogla
  • 60 gr Geshtenja te Pjekura, te Prera Pergjys

Pergatitja:

1) Pergatisni turshit si fillim. Vendosim gingerin, sepecin djeges, vaj ulliri, uthull dhe sheqer ne nje tigan dhe i japim nje vale. Qerojm dardhat, i presim ne gjysem dhe i heqim berthamat. I vendosim ne masen e nxete dhe geshtenjat dhe lereni te ftohet plotesisht duke i kthyer dardhat nje here.

2)I heqim dardhat nga masa dhe i vendosim ne nje tas. I japim nje vale lengut deri sa te marre nje mase te trrashe, i shtojm erzat dhe dardhat. Kete perberje e mbajm ne frigorifer per 3 dite. I hedhim filetos se vicit kripe dhe piper dhe e lem te thahet deri sa te marre temperaturen e dhomes per 1 ore.

3) Ngrohim soben ne 220°C. Ngohim nje luge vaj ulliri ne nje tigan te madhe dhe e skuqim mishin nga te dyja anet dhe me pas e vendosim ne nje tave pjekje. E pjekim per 30 minuta dhe e mbulojm me leter alumini dhe nje picete guzhine. E presim ne feta te trrasha dhe e vendosim ne qender te pjates qe do sherbejm. Vendosim dhe dardhat ne qender te mishit dhe i shtojm lengun e mishit, gjithashtu i shtojm dhe geshtenjat.

BLINI TE GJITHA PRODUKTET QE JU NEVOJITEN PER KETE RECETE