Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Gjel Deti me Shafran dhe Gjalp

Perberesit:

  • 12 Feta Pancete
  • Vaj Ulliri
  • 2 Thelpinj Hudher, te Prere
  • Gjoksi i Gjelit te Detit, rreth 3-4 kg
  • 8 Sallam Italian, me Lekure
  • 100 gr Parmesan, i Grire
  • 1 Tufe Borzilok, i Prere
  • Buke me 6 Luge Qumesht
  • 75 gr Gjalp
  • 10 Pistila Shafran

 Pergatitja:

1) Ngrohni soben 190°C. Skuqim panceten me pak vaj ulliri dhe i shtojm hudher dhe e gatuajm per nje minut. E lem te ftohet.

2) Bashkojm panceten e ftohur, mishin e sallamit Italian, parmesan, borzilok dhe buken me qumesht dhe i hedhim erza per shije. E vendosim masen ne mes te gjelit te detit dhe e rrotullojm mishin deri sa ta mbledhim komplet duke i lidhur fundin.

3) E lidhim mishin me spango me intervale te ndrryshme. E peshojm masen dhe llogarisim kohen e gatimit 20 minuta per 500 gr.

4)  Ne nje tigan ngohim gjalpin dhe shafranin bashke per disa minuta dhe i kriposim. E vendosim gjelin e detit ne nje tave dhe e lyejm me gjalpin me shafron. E pjekim gjelin sipas kohes qe llogaritem dhe e lyejm shpesh me gjalpin me shafran. E mbulojm mishin e gjelit me leter alumini pasi te kete marre nje ngjyre kafe. E lem me leter alumini dhe 20 minuta me shume, perpara se te sherbehet.

BLINI TE GJITHA PRODUKTET QE JU NEVOJITEN PER KETE RECETE