Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Lepur i Eger i Zier

Perberesit:

  • 2 Karrota (Te Qeruar & Te Prera Holle)
  • 1 Qepe (E Qeruar & E Prere Holle)
  • 6 Kokrra Dellinja
  • 5 Piper Kokerr
  • 1 Gjethe Dafine
  • 200 ml Uthull
  • 1 Lepur (Te Eger, Rreth 1 Kg, I Prere ne Pjese)
  • 60 gr Mish Derri i Tymosur (I Prere ne Kube)
  • 2 Luge Vaj
  • 250 ml Leng Pule (Ose 1 Tablete Pule)
  • 2 Luge Gjalp
  • 3 Luge Mielle
  • 1 Luge Sheqer
  • 100 ml Vere e Kuqe

Pergatitja:

1) Vendosni karrotat, qepet, dellinjat, gjethen e dafines, piperin dhe kripe ne nje tas  te madhe me uthull. Shtoni copat e lepurit dhe lereni masen per 3 dite ne frigorifer, duke e kthyer rregullisht.

2) Skuqni mishin e derrit dhe lereni me nje ane. Shtoni vaj, yndyres se derrit dhe skuqni copat e lepurit. Hidhini erza per shije dhe shtoni lengun e pules. Shtoni mishin  e derrit plus dafinen, mbulojeni me nje kapak dhe lere te ziej per 30 minuta.

3)Shkrini gjalpin ne nje tigan dhe shtoni miellin. Perzijeni deri sa mielli te marre ngjyre te arte. Shtoni sheqerin, veren e kuqe dhe 60 ml masen uthull nga frigoriferi. Jepini  nje vale dhe me pas shtojeni te masa e mishit te lepurit dhe zijeni per 10- 15 minuta. Hidhini erza sipas deshires dhe sherbejeni te ngrohte.

 

BLINI TE GJITHA PRODUKTET QE JU NEVOJITEN PER KETE RECETE