Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Muffins me Spinaq

Përbëresit:

  • 2 Gota miell  
  • 1 Lugë caji kanellë 
  • 2 Lugë caji sode buke               
  • 1/4 lugë caji kripë                          
  • 3-4 gota qumësht                        
  • 7-8 Lugë mjaltë                                 
  • 6-7 gjethe spinaq                         
  • 5-6 lugë gjalpë pa kripë                
  • 1 vezë                                              
  • 1 lugë caji pluhur vanilje                                                             

Përgatitja:

1. Paraprakisht pergatisim furrën 180°C dhe vendosim format e kekut të lyera me gjalp.

2. Në nje tas të madh kombinojme mjellin, kanellën, sodën e bukës, kripën dhe vaniljen.

3. Në një tas tjetër përziejmë me një mikser qumështin, mjaltin, spinaqin, gjalpin dhe vezën i bluajmë të gjitha deri sa të perfitojme nje masë të njëtrajtëshme.

4. Bashkojmë të dyja përzierjet në një enë të vetme duke i trazuar mirë me njëra tjetrën deri sa të kemi një masë të njëtrajtëshme të ingredientëve të thatë me atë të  lengëshme.

5. Nxjerrim format nga furra dhe i lyejmë përseri me pak gjalpë dhe miell për të evituar ngjitjen.

6. Hedhim brumin në format dhe presim 20 minuta deri sa të perfundojë pjekja e kekut.

7. E lejmë në formë deri sa të ftohet dhe më pas është gati për tu sherbyer.

 

BLINI TE GJITHA PRODUKTET QE JU NEVOJITEN PER KETE RECETE