Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Pasta alla Formiana

Përbërësit:
  • Gjalpë
  • 800 gr Domate
  • 1-2 thelpinj hudhër
  • 500 gr makarona Lumache
  • 1\2 filxhan kafeje vaj ulliri
  • Erza të ndryshme
  • Kripë dhe piper

 Përgatitja:

  1. Vendoseni një raft furrë në qendër të furrës. Ngroheni furrën në 450 gradë
  2. Lyeni me gjalpe nje tave për pjekjedhe lereni menjane.Në një përpunues të ushqimit, grini së bashku domatet dhe hudhërat.
  3. Hidheni në një tas të mesëm dhe shtoni makaronat e papjekura, 1/2 filxhan vaj ulliri, kripë dhe piper. Hidhni deri sa të gjitha përbërësit të jenë të lyera me erza.
  4. Vendosni feta domate ne te gjitha anet e taves poshte dhe ne anesore.
  5. Bashkoni makaronat me salcën e përfituar nga grirja e domateve me hudhren.
  6. Hidheni përzierjen e pastave në tave dhe përhapeni në mënyrë të barabartë duke siguruar që përzierja të jetë plotësisht e mbuluar dhe nga siper me feta domatesh. Koha e gatimot te kesaj tave eshte rreth 1 orë.

Ju beftë mirë

BLINI TE GJITHA PRODUKTET QE JU NEVOJITEN PER KETE RECETE