Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Pasta me Pesto Rrepash

Përbërësit:

  • 500 gr Makarona
  • 6 Rrepa të bardhë
  • 1\4 Filxhan caji arra
  • 2 Thelpinj hudhë
  • 1\2 Lugë gjelle piper i kuq
  • 2 Lugë gjelle vaj ulliri
  • 12 Kërpudha të vogla
  • Piper i zi dhe kripë

Përgatitja:

  1. Zjeni makaronat
  2. Vini një tenxhere me ujë të ziejë. Prisni gjethet e rrepave dhe hidhini në ujë të ziejnë për 1 minutë. Fikeni zjarrin dhe nxirrini gjethet nga uji
  3. Shtoni gjethet e ziera, arrat, hudhrat, piperin e kuq, vajin e ullirit dhe kripën, në mikser dhe procesojeni derisa të krijohet një masë homogjene.
  4. Rrepat e prerë hollë në formë rrethore, vendosini në një letër kuzhine, spërkatini me vaj ulliri dhe futini në furrë  me 220 grad C të ngrohur më parë. Lërini për 30 min derisa të marrin një ngjyrë të artë.
  5. Kërpudhat kalojini në tigan me vaj ulliri të nxehur më parë. Lërini të skuqen me zjarr mesatar derisa të marrin ngjyrë të artë.
  6. Në një tas të madh përzijeni makaronat, rrepat e pjekur, kërpudhat e skuqura dhe pastën pesto të përgatitur në mikser. Shtojini kripë dhe piper.

Ju bëftë mirë