Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Qofte me Hithra

Përbërësit:
  • 400 gr Patate
  • 300 gr Hithra
  • 3 Vezë
  • 100 gr Mjell
  • 60 gr Djathë kackavall
  • Arra muskat
  • Kripe dhe piper
  • Vaj Ulliri

 Përgatitja:

  1. Lani hithrat dhe i zjeni në ujë me kripë për 10 minuta, mbasi mbaron zjerja hithrat kullohen nga uji dhe priten në copa të vogla.
  2. Në një ene tjetër zjeni patatet, pasi kanë mbaruar patatet shtypini deri sa të marrin formë pureje dhe bashkoni patatet me hithrat.
  3. Në tasin ku po perzjeni patatet dhe hithrat hidhni dhe dy vezë dhe përzieni të gjitha bashkë.
  4. Gjatë përzierjes hidhni dhe kripën, piperin, arren muskat dhe djathin kackavall.
  5. Tani mund ti bëni në formë të rrumbullakët dhe ti vendosni në tepsi duke i lyer me miell dhe vaj nga sipër.
  6. Lërini per 10 minuta në temperature 180C