Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Qofte Pule Pa-Gluten

Perberesit:
500 gr mish pule i grire
1 veze e madhe, e rrahur
2 luge te medha salce domatesh pure
2 luge te medha vaj ulliri
¼ tufe  majdanoz, i grire holle 
2 thelpinj hudher, te grira holle
1 qepe e madhe, e grire holle
1 luge e vogel kripe
½ luge e vogel piper
100 gr djathe parmesan i thermuar 
100 gr tershere 
2 filxhane salce domatesh

Pergatitja:

1) Ngrohim furren ne 200°C.

2) Ne nje tas te madhe, bashkojm pulen e grire, vezen, domaten pure, vaj ulliri, majdanoz, hudher, qepe, kripe, piper dhe Parmesan.

3) Ne nje grirese ushqimi, vendosim tersheren deri sa te jete thermuar mire. E shtojme ne tas.

4)Me duar te pastra, perziejm pulen me perberesit e tjere deri sa te krijohet nje mase e mire. Nga masa e krijuar formojm topa te vegjel (nje luge akullore ndihmon ne ruajtjen e mases) dhe rrotullojeni me duar deri sa te marre nje forme rrethore. Vendosini qoftet ne nje tave pjekjeje dhe piqini ne furre deri sa te krijohet nje ngjyre kafe ne fund, rreth 20-25 minuta.

5) Hidheni qofteve salcen e domateve dhe servireni te ngrohta.

BLINI TE GJITHA PRODUKTET QE JU NEVOJITEN PER KETE RECETE