Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Recel Kajsie

Përbërësit:
  • 8 gota kajsi të freskëta te grira
  • 1/4 filxhan lëng limoni
  • 6 gota sheqer të bardhë

Përgatitja:

  1. Miksojme kajsite dhe lëngun e limonit në një tenxhere të madhe
  2.  Shtoni sheqer dhe trazoheni ngadalë derisa sheqeri te shpërbëhet. Trazojeni rreth 25 minuta derisa te filloje te mpikset dhe te kete filluar te shkumezoje.
  3. Hiqeni nga nxehtesia dhe lereni te qetesohet.
  4. Ndërkohë, përgatitini kavanoza, kapakët duke pastruar dhe sterilizuar lëreni kapakun në ujë të nxituar derisa të jeni gati për të mbyllur kavanoza.
  5. Mbushni kavanozet duhe lene 1 cm bosh nga kapaku.Me nje fike te holle hiqni flluskat e krijuara nga ajri.
  6. Vendosini ne nje tenxhere me uje te valuar ne anen e kapakur dhe lereni te zjejne per 15 minuta ne menyre qe te izolohet plotesisht nga ajri.
  7. Lereni te ftohen dhe konsumohini kur te deshironi.