Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Rosë në Tavë

Përbërësit:

  • 1 Rosë
  • 2 Lugë gjelle kripë himalaje
  • 2 Lugë gjelle vaj ulliri
  • 500 gr Patate
  • 5-6 Gjethe cikore
  • 200 gr Spinaq
  • 2 Lugë gjelle uthull molle
  • 2 Kokrra qepe ë kuqe
  • 500 gr Karrota

Përgatitja

  1. Një ditë para se të gatuani rosën vendoseni në një tavë dhe lyeni me kripë gjithë lëkurën e rosës mbulojeni me një letër kuzhine dhe lereni në frigorifer gjithë natën të marinohet
  2. Ditën tjetër lani rosën me ujë të ftohtë në mënyrë që të hiqni kripën e mbetur në lëkure dhe thajeni me një peshqir të thatë, në nxehtësi mesatare vendosni një tigan me vaj të nxehet vendosni rosën nga ana e barkut në tigan dhe lëvizni herë pas here për 15 min deri sa të marrë një ngjyrë të artë, ndërkohë që ngrohim furrën në nxehtësin 160C.
  3. Hiqni gjithë yndyrën nga tigani dhe vendoseni në një ene tjetër nderkohë që lejmë rosën në tigan dhe për 15 min të tjera në temperaturë
  4. Më pas transferojmë rosën në një tavë me shumë pak vaj dhe e lëm në furrë për 40-50 min dhe mbulojmë tavën me leter alumini.
  5. Vendosim në tigan 2 lugë nga mbetjet e yndyrës qe ka lëshuar rosa pak më parë dhe hedhim qepët e prea me feta në tigan dhe i lëm për 15 min derisa të marrin formë të artë.
  6. Në tavën ku kemi vendosur rosën hedhim pjesën e ngelur të yndyrës karrotat dhe patatet i lëm në furrë derisa të zbuten patatet dhe mishi i rosë
  7. Në momentin që janë gati të gjitha produktët i shërbejmë të gjitha së