Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Sallate me patate

Përbërësit:
  • 2 lugë gjellë vaj ulliri
  • 1 qepë te grirë
  • 2 thelpinj hudhër të grirë
  • 1 luge gjellë xhinxher i copëtuar
  • 500g patate të vogla
  • 1 spec të mëdha të kuqe
  • ½ lugë gjellë çdo farë e zeza ,
  • shafran i Indisë
  • 250g spinaq

Pergatitja

Nxehni vajin në një tigan të madh, shtoni qepë, hudhër dhe xhinxher, dhe skuqini për rreth 3 minuta. Hidhni ne tigan patatet e vogla, spec,erëza dhe gjysmë lugë kripë dhe vazhdoni te trazoni për 5 minuta më shumë. Shtoni një spërkatje me ujë, mbuloni tiganin dhe gatuajini për 8-10 minuta.

Kontrolloni patatet janë zbutur apo jo me një thike, dhe nëse janë, shtoni spinaqin dhe lereni në tigan per 5 min të tjera.