Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Supa me Brokoli dhe Lulelakër

Përbërësit:

  •  Vaj ulliri
  •  1 pras
  •  1/2 qepë, e prerë hollë 
  •  3 thelpinj hudhër, të shtypura 
  •  1 lule mesatare brokoli, e prerë në lule shumë të vogla 
  •  1 kungull, i prerë në copa të vogla 
  •  1 lule mesatare lulelakër, e prerë në lule shumë të vogla 
  •  4 filxhanë lëng perimesh (ose në pamundësi, ujë me koncentrate perimesh) 
  •  Kripë dhe piper, për shije 
  •  1/2 lugë çaji turmeric (opsionale) 
  •  1/2 lugë çaji piper të kuq (opsionale)

Përgatitja:

1.Lajini, prisni dhe përgatisni të gjitha perimet.

2.Në një tenxhere të madhe, vendoseni në sobë me temperaturë mesatare, hidhni vaj ulliri dhe pasi të nxehet, shtoni prasin, qepën dhe hudhrat deri sa të zbuten dhe të marrin ngjyrë transparente.

3.Shtoni brokolin, kungullin dhe lulelakrën, dhe trazojini për disa minuta.

4.Shtoni përbërësit e mbetur, lëngun, kripën dhe erëzat e thata, dhe lerini të ziejnë. Më pas ulni temperaturën në të ulët dhe lerini dhe për 10-15 minuta të tjera, ose deri sa perimet të jenë zbutur.

5.Pasi të jenë gatuar, kalojeni supën në një blender, mund ta ndani në dy pjesë, dhe krijoni një masë pureje konsistente, ose mund të lini pak formën e perimeve.

6.Sipër mund t'i shtoni sipas shijes personale çdo lloj erëze të freskët apo të thatë dhe shërbejeni menjëherë. Në rast se mund të jetë ftohur, mund ta ngrohni për pak minuta përsëri në sobë.

BLINI TE GJITHA PRODUKTET QE JU NEVOJITEN PER KETE RECETE