Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Supa me Karota, Ginger dhe Mollë

Përbërësit (për 2 veta):

  • ½ qepë, e prerë hollë
  • 1 lugë gjelle ginger i freskët, i prerë
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • ¼ piper i kuq + i zi pluhur
  • 3 filxhanë ujë
  • 250 gr karota, të prera
  • 1 mollë e vogël e kuqe, e qëruar dhe e prerë
  • Erëza të freskëta për garniturë sipas dëshirës, si psh. majdanoz apo mente

Përgatitja:

1.Vendosni në sobë me temperaturë të mesme-të lartë, një tenxhere dhe hidhni qepën, gingerin, vajin e ullirit dhe piperin. Trazojini vazhdimisht deri sa qepa të fillojë të marrë ngjyrë, rreth 5 minuta.

2.Shtoni ujin, karotat dhe mollën. Sipas dëshirës mund të hidhni dhe një koncentrat pule për t’i shtuar shijen. Lerini deri sa të ziejnë me kapak të mbyllur deri sa karotat të jenë zbutur, rreth 20 minuta.

3.Më pas kalojeni supën në blender për të marrë një supë në formë pureje. Pasi ta hidhni në pjata përdorni imagjinatën tuaj për ta zbukuruar me erëzat e freskëta.

BLINI TE GJITHA PRODUKTET QE JU NEVOJITEN PER KETE RECETE