Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Supe me bizele

Përbërësit:
  • 2 lugë gjalpë të pakripë
  • 2 gota presh të coptuar imët
  • 1 filxhan qepë të coptuar imët
  • 4 gota ujë ose lëng pule.
  • 5 gota bizele të freskëta
  • 2-3 gjethe mente të freskët
  • 2 lugë çaji kripë
  • 1/2 lugë gjelle piper i zi
  • 1/2 filxhan qumësht
  • 1/2 filxhan qepë të njoma.

 Përgatitja:

Ngroheni një tenxhere dhe hidhni  gjalpin të shkrijë, shtoni  qepën dhe preshin e grire dhe trazojeni për 5 deri në 10 minuta, derisa qepa të jetë e zbutur. Shtojeni ujin ose lengun e pulës, rrisni nxehtësinë dhe lereni derisa uji të nxehet shumë më pas shtoni bizelet dhe lereni të ziejnë për 3 deri në 5 minuta, derisa bizelet të jenë zbutur. Shtoni menten e coptuar, kripën dhe piperin.

Me një blinder bluani supën deri sa të bëhet kremoze shtoni qumështin dhe lereni të zjejë dhe 5 minuta.

Më pas hidheni në pjate për ta shërbyer dhe grini qepë të njomët nga sipër .