Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Supe me domate te verdha

Përbërësit:
  • 10 gota domate të verdha të copëtuara
  • 1/2 luge gjelle koncentrat perimesh
  • 3/4 gota borzilok (më shumë për të zbukuruar)
  • Vaj ulliri
  • 1 thelp hudhër te grirë
  • 1/2 lugë çaji kripë
  • Piper

Përgatitja:

  1. Ngroheni furrën në 250 gradë.
  2. Pritini domate ne pjese te vogla.
  3. Shtrini domatet në një fletë të madhe të pjekjes dhe hidhni në vaj ulliri. Hidhini pak kriper dhe piper dhe lereni ne furre derisa te zbuten 20-25 minuta.
  4. Transferoni domate (së bashku me çdo lëngun ne tepsi) në një tenxhere të mesme.Shtoni hudhren dhe koncentratin e perimeve. Lereni për 5 minuta mbi mgrohje te mesme. Shto borzilokun dhe kripë.
  5. Përdorni një blender per ta bere supen te njetrajteshme  shtoni kripë shtesë për shije.

Shënim: Nëse gjatë kohës së gatimit të supës e shikoni që supa është shumë e trashë shtoni gjysëm gote ujë.