Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Supe me fasule te zeza

Përbërësit:
  • 1 kg fasule të zeza
  • 6 gota uji
  • 1 lugë çaji piper i zi
  • 1/2-1 lugë çaji spec pluhur djegës
  • 1/2 lugë çaji rigon të thatë
  • 1/4 gjalpë filxhan
  • 1 filxhan qepë të bardha
  • 1-2 spec jeshil të grirë me fara.
  • 2 lugë çaji kripë

 Përgatitja :

  1. Shtoni fasule, ujë, piper te zi, spec pluhur djegës dhe rigon në tenxhere me presion,siguroni kapakun dhe lejoni fasulet të gatuhen për 45-48 minuta
  2. Rezervoni 2 1/2 gota ujë dhe hidheni në fasulet pak më vonë.
  3. Shkrini gjalpin në një tigan të madh mbi nxehtesinë mesme të lartë. Shto qepë dhe specat jeshil dhe lejo që të gatuhen derisa të fillojnë të marrin ngjyrë të artë për rreth 8-10 minuta. Hidhni përzjerjen e gjalpit qepës dhe specave në tenxheren e fasuleve dhe lereni të zjejë me pas shtoni kripën.
  4. Përdorni një blender për të bluar fasulet dhe hidhni 1/2 filxhan ujë. Rregulloni erzat për shije. Nëse fasulet tuaja bëhen shumë të hollë, nxeheni tenxhere me presion dhe lereni të zjejnë dhe 5-7 minuta ose derisa të trasheni në cilësi të dëshiruar. Mos harroni, fasulet do të trashen kur ulet nxehtesia kështu që nëse nuk jeni duke shërbyer menjëherë, konsideroni t'i leni pak më të holla. Siper prisni disa feta spev dhe djathë kackavall para se të shërbeni!

BLINI TE GJITHA PRODUKTET QE JU NEVOJITEN PER KETE RECETE