Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Supë me Kunguj

Përbërësit:

  •  2 lugë gjelle vaj ulliri
  •  1 qepë, e prerë hollë
  •  3 thelpinj hudhër, të prerë hollë
  •  1 spec djegës të vogël, të prerë hollë, dhe të prera akoma më hollë për garniturë
  •  1 kg kunguj (rreth 10 copë), të prera
  •  700 ml lëng mishi të nxehtë
  • 1/2 filxhan me mente të freskët, të prerë hollë
  • Limon, arra, vaj ulliri për garniturë

Përgatitja:

    1. Nxehni vajin e ullirit në një tenxhere me temperaturë mesatare.
    2. Shtoni qepën, hudhrat dhe specin djegës dhe trazojini vazhdimisht deri sa të zbuten, 5-6 minuta.
    3. Shtoni kungujt dhe vazhdoni t’i trazoni deri sa të marrin ngjyrë jeshile të hapur, 4-5 minuta.
    4. Në fund shtoni dhe lëngun e nxehtë. Rriteni temperaturën dhe lerini të ziejnë për disa minuta.
    5. Uleni temperaturën në mesatare dhe lerini dhe për 4-5 minuta të tjera deri sa kungujt të zbuten.
    6. Më pas kalojeni masën e përgatitur në një blender dhe lereni deri sa supa e dëshiruar të marrë formën e puresë.
    7. Ndajeni në pjata dhe sipër mund t’i hidhni disa gjethe mente, spec djegës, pak vaj ulliri. Mund t’i shtrydhni dhe disa pika limon sipas dëshirës.

 

BLINI TE GJITHA PRODUKTET QE JU NEVOJITEN PER KETE RECETE