Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Supe me Perime

Perberesit:

2 Luge te Medha Vaj Ulliri

1 Qepe e Madhe, e Prere 

4 Thelpinj Hudher, te Prere Holle

2 Selino, te Prera

1 Karrote te Madhe, e Prere

150 gr Bizele, te Prera ne Gjysem

1 Luge e Madhe Rigon i Thare

1 Luge e Madhe Borzilok i Thare

 Kripe dhe Piper

1 Kuti me Domate te Prera

6 gota me Leng Pule

50 gr me Fausle te Medha, te Ziera

1 Filxhan Makarona te Vogla

50 gr Djathe Parmesan, i Grire

2 Luge te Medha Borzilok i Fresket, i Prere

Pergatitja:

1) Ngrohim vajin ne nje tigan te madhe ne nje temperature te mesme. Shtojm qepet dhe i skuqim deri sa te behen transparente per 4 minuta. Shtojm hudher dhe e skuqim per 30 sekonda. Shtojm selinon dhe karrotat  dhe i skuqim deri sa te zbuten, rreth 5 minuta. Perziejm dhe bizelet, rigonin, borzilokun, 3/4 luge e madhe me kripe dhe piper dhe e skuqim per 3 minuta me shume.

2) Shtojm kutin me domate te prera dhe lengun e pules dhe i japim nje vale. E ulim temperaturen te e mesme dhe e lem te ziej per 10 minuta. Shtojm fasulet dhe makaronat dhe i perziejm, e gatuajm deri sa perimet dhe makaronat te ziejn, rreth 10 minuta. I shtojm kripen. E ndajm ne pjata dhe i hedhim parmesan dhe borzilok te fresket.

 

BLINI TE GJITHA PRODUKTET QE JU NEVOJITEN PER KETE RECETE