Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Supe me Pule

Perberesit:

55 gr Gjalp

2 Qepe, te Prera Holle

2 Selino, te Prera

25 gr Miell

1.2 litra Leng Pule

450 gr Pule e Zier, e Prere ne Copa te Vogla

Nje Luge te Madhe Majdanoz, i Prere Holle

 Kripe dhe Piper te Zi

Pergatitja:

1) Shkrijm gjalpin ne nje tigan te madhe ne nje temperature mesatare dhe skuqim qepen, selinon dhe karrotat deri sa te zbuten.

2) Shtojm miellin dhe e skuqim per 2 minuta. Shtojm lengun e pules dhe i japim nje vale, duke e perzier vazhdimisht. I hedhim kripe dhe piper, dhe me pas i ulim temperaturen dhe e lem te ziej per 10 minuta, deri sa perimet te zbuten.

3) Shtojm dhe pulen e prere ne copa te vogla dhe e ziejm deri sa te ngohet. Rregullojm shijen duke i hedhur kripe dhe piper duke i shtuar majdanozin dhe e sherbejm.

 

BLINI TE GJITHA PRODUKTET QE JU NEVOJITEN PER KETE RECETE