Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Supe me Selino, Molle dhe Finok

Perbersit:

  • Vaj Ulliri
  • 2 Qepe te Vogla, Te Prera Holle
  • Kripe
  • 900 gr Rrenje Selino, Te Qeruara dhe Te Prera Ne Kube Mesatare.
  • 2 Molle Mesatare
  • Nje Hudher, E Shtypur Dhe E Prere.
  • Gjysem Luge e Vogel me Spec Te Kuq Djeges
  • Gjysem Luge e Vogel Piper i Bardhe
  • 3 Gjethe Dafine
  • 1 Finok, i Lare dhe i Prere.
  • 350 ml Vere e Bardhe
  • 1500 ml Uji

Pergatitja:

1) Ne nje tenxhere te madhe te vendosur ne teperature mesatare, shtojm vaj ulliri mjaftueshem qe te mbuloje fundin e tenxheres. Kur vaj te jete nxehur, shtojm qepen dhe e skuqim deri sa te zbutet dhe te behet e tejdukshme duke e perzier shpesh.

2) Shtoni selinon dhe hidhini pak kripe, dhe vazhdojm skuqjen rreth 5 minuta duke e perzier vazhdimisht. Nderkohe, qe selinoja po skuqet, qerojm dhe i heqim berthamat molles dhe e presim ne feta.

3) Pergatitja e molles duhet te kete marre rreth 5 minuta afersisht, keshtu qe shtoni dhe mollen ne tenxhere. Vazhdoni ta gatuani dhe ta perzieni per rreth 3 minuta. Shtoni hudhren, specin e kuq djeges, piperin e bardhe, gjethet e dafines dhe finokun. Perzieni te gjitha. Shtoni veren e bardhe, rrisni temperaturen ne te larte, dhe gatuajeni deri sa lengu te thahet, duke e perzier shpesh. Shtoni uji dhe jepini supes nje vale, me pas uleni temperaturen dhe lereni te ziej ngadale. Lereni supen te zije ngadale deri sa selinoja te zbutet. Per ta testuar sa eshte zbutur selinoja, perdorni nje pirun here pas here.

4) Kur selinoja te jete gati, e fikim soben dhe i heqim gjethet e dafines dhe finokut. Marrim supen dhe e vendosim ne nje blender, dhe ne nje shpejtesi te larte arrijm nje mase kompakte. Ne qofte se supa eshte shume e trashe, shtoni pak uji deri sa te arrihet nje mase me e mire. Kur e gjithe supa te jete pregatitur, provojeni. Rregulloni shijen ne qofte se eshte e nevojshme me kripe, spec djeges dhe piper te bardhe. Sherbejeni me pak vaj ulliri.

BLINI TE GJITHA PRODUKTET QE JU NEVOJITEN PER KETE RECETE