Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Tavë me Patellxhan

Përbërësit:

  • 1 patellxhan
  • 2 domate
  • 1 qepë
  • 2 hudher
  • therrime buke
  • 1 vezë
  • 1 luge gjelle gjalpë
  • 1 luge gjelle pesto
  • Djathë kackavall i grirë
  • Majdanoz
  • Borzilok

Përgatitja:

  1. Fillojmë me patëllxhanin i heqim lëkurën dhe e presim në kubikë dhe ziejini me ujë derisa të zbuten.
  2. Mbasi të jeëe ziere kulloijini nga uji dhe i lini të qëndrojnë për pak derisa të prëgatisim dhe pjesën tjetër të produkteve ,
  3. Në një tigan me pak gjalpë shtoni qepën e grirë dhe hudhrat e grira pasi të jenë zbutur pak qepët shtoni patëllxhanin,thërrimet e bukës, vezën e rrahur,1 lugë pesto për shije dhe përziejini mirë.
  4. Në në tavë qelqi ose tepsi të vogël shtroni një shtresë me feta domatesh në fund të tavës dhe hidhni përzjerien në tavë dhe më pas shtroni një shtresë tjetër me domate sipër përzierjes.
  5. Mbulojeni me kackavall të grirë nga sipër dhe shtoni majdanozin dhe borzilokun e copturar.
  6. Futeni në furrë me temperaturë 250C për 30 minuta.

Ju bëftë mire